La Fântâna realizează lunar 15 000 de teste ale apei

La Fântâna realizează lunar 15 000 de teste ale apei

Despre testarea apei în laboratoarele La Fântâna

La Fântâna detine propriile laboratoare de analiza fizico-chimică și microbiolgică a apei, câte unul pentru fiecare dintre cele doua fabrici, din București și Sibiu. Ambele sunt autorizate de către Autoritatea Natională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și sunt certificate ISO 9001 și ISO 22000.

Conform normelor de siguranță alimentară, La Fântâna are implementate planuri de monitorizare și control stricte, pe baza cărora testează parametrii de calitate ai apei. Fiecare lot de apă părăsește fabrica doar după confirmarea respectării tuturor parametrilor optimi și legali. În medie, lunar, facem 15 000 de analize fizico-chimice și microbiologice, adică aproximativ 700 de determinări zilnice. În acest mod ne asigurăm că apa care ajunge la clienți este sigură pentru consum.

În plus, compania realizează extern analize lunare ale loturilor de apă în laboratoarele Direcțiilor de Sănătate Publică din București și Sibiu și la LAREX, laborator al oficiului pentru Protecția Consumatorului, în cadrul auditurilor pentru validarea mărcii de Produs testat LAREX.

Și clienții La Fântâna pot solicita gratuit testarea apei din rețea acolo unde există sau se dorește instalarea de purificatoare, iar laboratoarele noastre realizează peste 15.000 de teste lunar.

Testarea apei urmărește caracteristici precum gustul, mirosul, culoarea, turbiditatea, conductivitatea, pH-ului, nivelul de nitrati și de nitriți, concentrația de cloruri, amoniu, clor și fier, precum și numărul de germeni.

Compania înțelege deplin responsabilitatea serviciilor pe care le livrează și acționează permanent cu toată seriozitatea pentru a garanta calitatea și siguranța produselor.