CUM LUPTĂM PENTRU VIITORUL NOSTRU? NE ALIEM CU ȘTIINȚA ȘI PARIEM PE EDUCAȚIE
CUM LUPTĂM PENTRU VIITORUL NOSTRU? NE ALIEM CU ȘTIINȚA ȘI PARIEM PE EDUCAȚIE

CUM LUPTĂM PENTRU VIITORUL NOSTRU? NE ALIEM CU ȘTIINȚA ȘI PARIEM PE EDUCAȚIE

Vestea propriu-zisă este scurtă și încape într-un „șapou” de presă: La Fântâna este partener al celei de-a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică, organizate anul acesta la Cluj-Napoca.

În spatele faptului că vrem să anunțăm acest lucru se ascunde, însă, adevărata informație și adevărata miză: nu există „inovație” fără „educație”; cele două cuvinte rimează, poate nu întâmplător. Iar noi înțelegem contextul și acționăm în consecință.

Suntem o companie în centrul căreia s-a aflat inovația. Am creat și dezvoltat în România un model de business de succes, la care au lucrat ani buni, pe toate planurile, numeroase minți strălucite. Nu s-ar fi întâmplat acest lucru dacă în spatele acestor minți nu s-ar fi aflat o educație de calitate.

Dacă aruncăm în prezent o privire de ansamblu asupra educației, perspectiva e mai degrabă una pesimistă – și la nivel local, și la nivel global. Vremurile noastre par invadate de curente de gândire anti- sau pseudo-științifice; închiderea societăților, obscurantismele de tot felul, teama de străin, dușmanii inventați și răspândirea știrilor false par să fie coordonatele unei epoci în care așteptarea era mai degrabă să vedem cum cucerim spațiul cosmic sau cum eradicăm toate bolile împreună, având grijă de mediu și de noi înșine.

Ce legătură are constatarea de mai sus cu sprijinirea celui mai important concurs internațional de matematică pentru adolescenți, vă veți întreba... are, și e foarte puternică!

Ei – adolescenții din peste 100 de țări care participă la competiția de la Cluj-Napoca - sunt viitorul. Ei au mințile luminate și exersate și pe ei ne bazăm ca pe viitor să avem specialiști, experți, profesori care să păstreze și să dezvolte bagajul științific al umanității, local și global. Ei și mulți alți copii care nu se mulțumesc să consume crescând și să crească, consumând; care cer mai mult de la ei înșiși și de la lumea din jur; care explorează și aspiră la excelență; care, cu pasiune și multă muncă, luptă pentru propriul lor viitor și pentru un mâine mai bun.

Investiția în educație și sprijinul pentru excelență în domeniile care duc lumea înainte (iar noi credem că matematica e unul dintre ele) ar trebui să se afle în misiunea și printre valorile oricărei companii responsabile – iar din acest punct de vedere La Fântâna nu face nicidecum excepție, ci dimpotrivă!