Mituri despre apa - episodul 4

Mituri despre apa - episodul 4

Apa minerala sau de la robinet?

Apa de la robinet, filtrata, este prima recomandare pentru consumul si hidratarea zilnica atat a copiilor, cat si a adultilor. Aceasta asigura continutul de minerale necesar organismului, fara sa produca dezechilibre gastrice, renale sau de alta natura, printr-un aport nepotrivit de elemente.

„Apa minerala, plata sau carbogazoasa, este o apa microbiologic pura. In general, aceasta are un continut ridicat de minerale care nu o recomanda pentru un consum zilnic. Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. In unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizata. Apa de la robinet filtrata este o optiune sigura si convenabila”, declara  Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Presedinte ales al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie. Intarind afirmatiile anterioare, sistemele de  filtrare a apei La Fantana (pentru birou sau pentru acasa) elimina  sedimentele, compusii chimici, metalele si parazitii ce pot aparea in traseele de distributie pana la robinet. Cu ajutorul filtrelor La Fantana sedimentele precum nisip sau rugina sunt eliminate, la fel ca si cysturile parazitilor care cauzeaza boli gastrointestinale.

 

Share:

Lasa un comentariu: