Prințul, șarpele și apa – o poveste cu tâlc păsăresc

Prințul, șarpele și apa – o poveste cu tâlc păsăresc

 

Excelența-Sa Charles, Prinț de Wales și prim-moștenitor al Coroanei britanice s-a aflat la finele lunii trecute în România, timp de trei zile. Într-una dintre ele și-a făcut timp să viziteze una dintre cele mai frumoase și mai moralizatoare fabule vii ale Bucureștiului – Parcul Natural Văcărești, cunoscut și ca „Delta Văcărești”.

De‐a lungul vizitei, oaspetele a întâlnit voluntarii asociației și grupuri de elevi și studenți prezenți în parc pentru orele de educație ecologică. La finalul vizitei, Prințul a plantat un plop alb în saluturile cercetașilor tradiționali prezenți la acțiune.

 

 

Vă veți întreba, poate

  • ce caută această informație și aceste poze pe blogul companiei La Fântâna și
  • de ce descriem Parcul Natural Văcărești drept „una dintre cele mai frumoase și moralizatoare fabule vii”.

Să începem cu a doua posibilă întrebare la care a răspuns cum nu se putea mai bine Cristian Lascu, președintele de onoare al Asociației Parcul Natural Văcărești (APNV):

"Acest proiect are nu numai un viitor interesant ‐ școală de ecologie, laborator viu și zonă de recreere sănătoasă, ci și un trecut deosebit, dramatic chiar. Un fost cartier situat la marginea orașului, tihnit și verde, a fost demolat brutal de comuniști pentru a face loc unui proiect megaloman al lui Ceaușescu. Depresiunea construită a rămas goală, natura recucerind cu totul zona și nascând cel mai nou și inedit parc bucureștean."

 

 

Cât despre prima întrebare, suntem mândri să contribuim la eforturile pe care Asociația Parcul Natural Văcărești le întreprinde pentru amenajarea Deltei apărute în inima Capitalei, în sensul încare tot mai mulți bucureșteni să se poată bucura de parc fără a deranja în vreun fel minunatul ecosistem, care include peste 100 de specii de păsări, pești, reptile și chiar și chiar vidre – o specie protejată și un semn al sănătății ecosistemului născut pe o ruină a comunismului.  Parcul va fi traversat de o Potecă a Biodiversității, pe care vizitatorii să poată circula fără a deranja animalele. În plus, va fi construit un adăpost din care pasionații de bird-watching să poată urmări păsările, din nou, de la o distanță care să nu afecteze viața acestora.

Este unul dintre felurile în care noi, La Fântâna, înțelegem să dăm înapoi ceva valoros comunității în care ne desfășurăm activitatea – în cazul de față, Bucureștiul. Cu siguranță ne vom întoarce cu știri, poze și povești din cel mai nou și mai inedit parc al Capitalei!

 

Credit foto: Helmut Ignat

Share: