Suntem alaturi de festivalul de Opera Aperta 2021!
Suntem alaturi de festivalul de Opera Aperta 2021!

Suntem alaturi de festivalul de Opera Aperta 2021!

Una dintre misiunile pe care ni le-am asumat de la bun început este susținerea lucrurilor esențiale din ceea ce ne definește ca oameni, așa cum apa este o valoare esențială a vieții înseși. 

Nevoia de cultură accesibilă marelui public din România nu face nicidecum excepție, dimpotrivă – iar Opera Națională Română din Cluj-Napoca face, prin proiectul „Opera Aperta”, unul dintre dezideratele principale ale proiectului fiind rezonarea și întâlnirea artei cu societatea, anunțată prin însăși numele său, „Opera Aperta”, care simbolizează deschiderea în fața întregii comunități.

„Opera Aperta” aduce, de-a lungul lunii august, opere clasice iubite de marele public, fără bilet de acces. Nemuritoarele Nabucco sau Rigoletto de Giuseppe Verdi, ori coloana sonoră din Zorba, compusă de Mikis Theodorakis și Lorka Massine , sunt doar câteva exemple.  Găsiți pe site-ul organizatorului calendarul evenimentelor din cadrul festivalului. 
 
Sprijinim acest proiect, așa cum ne-am implicat și în sprijinirea festivalului „Classics for Pleasure”, de la Sibiu. Asta deoarece credem cu tărie că actul cultural public este, ca apa, o necesitate vitală. Pentru propășirea unei comunități și pentru satisfacerea – nu completarea – unei nevoi de bază a civilizației, nevoia de cultură are valoarea pe care apa o are pentru susținerea vieții.  


Vă așteptăm la Opera Aperta!