OZI - sistemul de igienizare a filtrelor și watercooler-elor

OZI - sistemul de igienizare a filtrelor și watercooler-elor

 

Suntem cei mai buni în ceea ce facem – asta și pentru că avem inovația în ADN. O dovadă – sistemul OZI, de IGIENIZARE a filtrelor și watercooler-elor (OZI) , care simplifică procesul de întreținere și asigură dezinfectarea zilnică automată a aparatelor!

Ce este OZI?

OZI este un minigenerator de ozon care se monteaza în spatele dozatoarelor de apă de tip watercooler și filtru. Rolul său este să igienizeze aparatele, zilnic și foarte eficient, și să scadă consumul redundant de energie electrică.

Ce face OZI și cum funcționează?

OZI injectează ozon în apa stocată în rezervorul de apa rece. O face extrem de eficient, intr-un timp de acțiune scurt și predefinit. Ozonul distruge microorganismele care pot apărea în apă și împrospătează gustul apei.

Ozonul introdus în apă acționează imediat ca dezinfectant,apoi se descompune în oxigen, fără să modifice în vreun fel proprietățile fizico-chimice și organoleptice ale apei.

Procesul de igienizare are loc in timpul noptii si incepe cu operațiunea de ozonare care durează 10-15 minute. Urmează apoi perioada de eliminare a ozonului din apă. În decurs de 3 până la 5 ore acesta disociază în oxigen, până la eliminarea completă. Consumată la finalul acestui proces, apa pe care o vei bea a doua zi va fi proaspătă și sigură pentru consum. Ecranul dispozitivului îți va oferi în permanență informații referitoare la statusul celei mai recente igienizări.

Nu uita că, pentru a-și face treaba, dozatorul trebuie lăsat în priză pe timpul nopții!

Ce este, de fapt, OZONUL?

Ozonul e un gaz incolor și foarte instabil – și al doilea cel mai puternic antioxidant, după fluor. OZI produce ozon trecând aerul printre doi electrozi cu mare diferență de potențial, ozon pe care îl introduce imediat în rezervorul de apă.

De ce să cureți dozatorul de apă cu ozon

Ozonul nu modifică gustul sau mirosul apei și nu are vreun impact negativ asupra sănătății!

Ozonul este un dezinfectant de 3000 de ori mai puternic decât clorul si nu are efecte secundare intrucat disociaza, pana la finalizarea intervalului de igienizare, in oxigen.

Nu în ultimul rând, siguranța pentru mediu. Spre deosebire de clor, care e o substanță chimică ce trebuie transportată și stocată, ozonul e produs pe loc.

Ce alte avantaje are OZI?

În afara igienzarii zilnice a aparatului, OZI reduce consumul de electricitate și amprenta de carbon a utilizatorului! Cu OZI programezi operațiunea de igienizare automată la momentul dorit și, folosind opțiunea „power down”, poți întrerupe funcționarea dozatorului atunci când nu e folosit – de pildă noaptea. Tehnologia OZI face parte din eforturile La Fantana de a îmbunătăți impactul asupra mediului înconjurător și de a ne ajuta clienții să facă același lucru