Patru ani de parteneriat pentru o Românie mai sănătoasă

Patru ani de parteneriat pentru o Românie mai sănătoasă

În această perioadă se împlinesc patru ani de când am decis să ajutăm direct sistemul sanitar românesc, prin contribuții către Spitalul de urgență Elias din București.

România era în stare de urgență pe fondul izbucnirii pandemiei de Covid-19, temerile și nesigranța se simțeau peste tot, pe toate palierele societății.

Atunci am decis că, mai degrabă decât să cedăm acelor temeri, mai bine le înfruntăm direct și facem ce putem. A fost un pariu câștigător pentru toată lumea, nu doar pentru noi.

Zilele acelea au trecut, însă parteneriatul cu Spitalul Elias a rămas, pentru că ni s-a confirmat dincolo de orice dubiu, traversând împreună o mare criză, un lucru extrem de important: acela că La Fântâna este mai mult decât un actor economic și un jucător pe o piață comercială. La Fântâna este un actor social, un participant activ la treburile cetății, al cărui rost și scop este să contribuie, unde, cum și cât poate, la mai binele întregii comunități. Iar sănătatea, printre cei mai vulnerabili piloni fondatori ai oricărei societăți, are în continuare nevoie de sprijinul sectorului economic privat.

De-a lungul celor patru ani de colaborare, am contribuit la buna funcționare a spitalului bucureștean nu doar cu servicii specifice de apă ; ne-am implicat și în achiziția de mobilier, și în modernizarea echipamentelor electrice din spital și în alte proiecte colaterale administrative care, văzute în ansamblu, ajută spitalul să-și continue activitatea.

Ne bucură și ne onorează acest parteneriat, pentru că înțelegem impactul pozitiv pe care, ca toate lucrurile pe care le facem, ajutorul îl are pentru societate în general, pentru sănătate, în special. Vom continua să ne implicăm în proiecte sau în parteneriate cu un astfel de impact, fix din motivul pe care l-am explicat mai sus - suntem un actor social cu un rol pozitiv, iar conștientizarea implicării sociale trebuie să vină de la fiecare dintre noi, individual și instituțional.