Bucuresti, orasul contrastelor – doua saptamani de creativitate sustinute de La Fantana
Bucuresti, orasul contrastelor – doua saptamani de creativitate sustinute de La Fantana

Bucuresti, orasul contrastelor – doua saptamani de creativitate sustinute de La Fantana

”Din bube, mucigaiuri si noroi,

Iscat-am frumuseti si preturi noi”

(Tudor Arghezi)

Marele poet din Martisor a gasit cuvintele potrivite pentru una dintre definitiile cele mai simple – si profunde – ale capitalei Romaniei: verde si asfalt cat cuprinde; kitsch cu termopane ieftine si rafinamente arhitectonice unicat; coji de seminte langa ceasuri suflate cu aur; cersetori langa magazine de lux; armonie si haos.

Cate mucigaiuri puse langa frumuseti gasim in Bucuresti? Si ce putem face cu ele, cum le privim si cum gasim armonia intre entitati contrastante?

La astfel de intrebari isi propune sa raspunda, intre 1 si 15 august, editia din acest an a MEDS (Meeting of Design Students), un atelier anual, international, de creatie arhitectonica si design urban, care anul acesta are loc in Capitala cu sustinerea companiei La Fantana.

Iar mijloacele prin care va raspunde sunt ateliere de creatie artistica si de design urban din cadrul intalnirii, ce prilejuieste si dialogul deschis cu bucurestenii, dar si promovarea artei si traditiilor romanesti.  Ateliere de reabilitare, de peisagistica urbana, instalatii si mobilier urban – toate sunt ingrediente pentru ce se anunta un summit al ideilor care pot transforma o metropola dintr-un spatiu de trait intr-un spatiu de locuit.

Campusul Universitatii de Agronomie – gazda manifestarilor – devine astfel un muzeu viu pentru bucuresteni, care au ocazia sa-si priveasca orasul si din alte perspective decat cele la care ne obliga tumultul vietii noastre urbane. Nu mai putin de 250 de viitori sau tineri arhitecti si experti in urbanism vor ”fi” si vor crea exponatele acestui inedit muzeu.

La Fantana, lider pe piata serviciilor integrate de apa si cafea din Romania, sprijina cu entuziasm acest proiect, iar explicatia e simpla: creativitatea si solutiile simple pentru probleme complexe sunt parte integranta a filosofiei noastre de business. Credem in viitor si vrem ca cele mai bune si mai indraznete viziuni de azi sa devina realitatea de maine, dorim ca multe dintre contrastele ”rele” de azi sa devina armoniile de maine.

Mai multe poze de la atelier gasiti in albumul foto "MEDS Bucharest 2016 - City of Contrasts" din pagina noastra de facebook.