Ne-am alăturat celei mai noi inițiative a Patrulei de reciclare
Ne-am alăturat celei mai noi inițiative a Patrulei de reciclare

Ne-am alăturat celei mai noi inițiative a Patrulei de reciclare

Ne alăturăm unui nou proiect „Patrula de reciclare” - „Fă ceva bun: mai puțin plastic de-acum!”. Este o inițiativă de educație ecologică, adresată în special elevilor. Pentru că știm că schimbarea pornește mereu de la cei mai mici dintre noi – și pentru că subiectul campaniei e parte a unei dezbateri esențiale – și globale – pentru viitorul nostru, al tuturor.

Încă de la inventarea sa am realizat că plasticul poate fi folositor – ne-a fost de folos și probabil ne va mai fi încă niște timp. În prezent, plasticul ne este indispensabil în numeroase activități, în economie și în dezvoltarea științei și tehnologiilor - însă în multe alte aspecte, plasticul ne face rău. Nouă, tuturor! Învățând de mici să recunoaștem acele moduri în care putem trăi fără să consumăm plastic sau înlocuindu-l cu ceva mai puțin poluant, putem evita să cumpărăm și să alimentăm marea de plastic care ne înconjoară și sufocă planeta. În plus, putem învăța și cum să reutilizăm plasticul mai eficient, iar mai apoi să îl reciclăm așa cum trebuie.

Iar asta este doar esența pe care inițiativa La Fântâna și Patrula de reciclare dorește să o insufle elevilor, profesorilor colaboratori și chiar părinților care aleg să ia parte la proiect și, mai apoi, să descopere cât de ușor este să reciclăm și să adoptăm obiceiuri mai prietenoase cu mediul. Uneori ni se pare că e mai greu să fim noi cei care protejează natura, ne pierdem în alte lucruri „mai importante” și neglijăm volumul de plastic pe care îl consumăm. Or, dacă învățăm de mici cât de important e acest aspect al vieții noastre, la maturitate ni se va părea deopotrivă banal și esențial.

Nu trebuie să mutăm munții din loc ca să protejăm puțin mai mult natura și, cu siguranță, nu este greu să îi învățăm mai multe despre plastic și mediu pe copii. Ba, mai mult, ei pot deveni modelele noastre, ne pot inspira și pe noi prin lucrurile pe care le învață zi de zi la școală sau dintr-un proiect cum este „Fă ceva bun, mai puțin plastic de acum!”. De aceea am ales să ne alăturăm Patrulei de reciclare, fiindcă înțelegem că e esențial să contribuim, atât prin educație, cât și prin soluții alternative la a oferi apa în ambalaje mai eco. De aici pornește și ideea sticlei noastre reutilizabile de 8 litri cu apă de izvor, un serviciu grație căruia ai apa de băut de-acasă, bună și sigură, fără să mai pui în circulație zeci sau sute de ambalaje PET, care sunt de unică folosință.

Sprijinim cu mândrie și bucurie astfel de proiecte, care comunică și inspiră tinerelor generații grija pentru mediu, dar care respectă și răsplătesc deopotrivă munca și dedicarea unei profesii atât de importante în societate – cea de profesor.