Regizorul Radu Jude în dialog cu liceenii din Sibiu despre filmul „Aferim!”, la clubul de lectură Fanbook Izvoarele istoriei
Regizorul Radu Jude în dialog cu liceenii din Sibiu despre filmul „Aferim!”, la clubul de lectură Fanbook Izvoarele istoriei

Regizorul Radu Jude în dialog cu liceenii din Sibiu despre filmul „Aferim!”, la clubul de lectură Fanbook Izvoarele istoriei

Duminică 20 noiembrie 2016, începând cu ora 15:00, la Librăria Humanitas Constantin Noica, 80 de liceeni vor urmări filmul Aferim!apoi vor discuta cu regizorul Radu Jude despre documentarea istorică a producției, despre arhaisme și limbaj, despre prejudecăți și robia romilor așa cum se reflectă în secolul XIX, dar și în prezent.

Accesul se face pe bază de înscriere la adresa contact@csrmindset.ro și este gratuit.

 

Filmul Aferim! care a , a fost considerat în presa internațională "o lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele westernului clasic".  Este un film istoric, a cărui acţiune are loc în Ţara Românească la începutului de secol XIX, unde un zapciu însoţit de fiul său caută un rob fugar.

 

Clubul de lectură Fanbook Izvoarele istoriei iniţiat de La Fântâna, în parteneriat cu CSR Mindset şi Librăriile Humanitas, se lansează la Sibiu, un nou oraș în care pasiunea pentru lectură o întâlnește pe cea pentru cunoașterea istoriei României, după București, Brașov și Cluj. Tinerii adolescenți sunt încurajați să se apropie de istorie, să o descopere prin ochii unor personalități care să-i inspire și să își susțină opiniile în dezbateri care vor urmări subiectele pe care ei le consideră importante.

 

Fanbook Izvoarele istoriei este un modul organizat sub forma unor evenimente culturale destinate copiilor și adolescenților. Dezbaterile vor avea tematică istorică, iar invitații speciali vor fi autori sau specialiști care vor îmbogăți discuțiile care au la bază cărți cu un conținut istoric divers– volume de istorie, memorii, interviuri, documente și fotografii de epocă, sinteze și analize.

În Sibiu, evenimentele se vor desfășura în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, la Librăria Humanitas Constantin Noica, iar liceenii înscriși vor beneficia de 20% reducere la orice carte cumpărată.

 

Aceste evenimente au fost create pentru a încuraja exprimarea liberă, autoevaluarea părerilor, îmbogățirea cunoștințelor, a capacității de sinteză și de argumentare, vorbitul în public și mai ales crearea unei comunități de elevi bazate pe activități culturale și pe implicare civică.

 

Clubul de lectură Fanbook este un proiect pentru copii și adolescenți, inițiat în anul 2014 pentru a încuraja lectura și voluntariatul în rândul tinerilor din România. Organizatorii, Asociația CSR Mindset și Librăriile Humanitas, voluntarii și ambasadorii proiectului încurajează lectura unei cărți pe lună și interacțiunea dintre tineri și personalități culturale, prin discuții libere. Modulul Fanbook Izvoarele istoriei este un modul inițiat în parteneriat cu La Fântâna și desfășurat în perioada octombrie 2015 – iunie 2016 în București, Cluj și Brașov.