Sistemath, soluția noastră de accesibilizare a apei la evenimente. Am început cu un festival.
Sistemath, soluția noastră de accesibilizare a apei la evenimente. Am început cu un festival.

Sistemath, soluția noastră de accesibilizare a apei la evenimente. Am început cu un festival.

Am vrut să (ne) demonstrăm că e posibil – și am făcut-o.

Am vrut să arătăm că e loc de mai bine – și am arătat-o.

Vrem să spunem tuturor că e abia începutul – și asta facem.

În primul weekend din septembrie 2022, în premieră în România, prima ediție a unui festival de muzică a putut oferi participanților apă de băut la discreție.

Cum a funcționat? Cumpărai o sticlă reutilizabilă de tritan de la fața locului, sau refoloseai un PET de apă pe care l-ai golit și mergeai la locurile indicate pentru un refill.  A fost posibil grație Sistemath.

 

Sistemath este soluția noastră modernă de filtrare a apei din rețelele publice, inovatoare pentru România, prin care vrem să democratizăm accesul la apă sigură de băut și să facem nevoia de bază a vieții – hidratarea – mai sustenabilă. E o tehnologie care reproduce circuitul natural de purificare a apei, prin trei tipuri de filtre.

Purificatoarele Sistemath by La Fântâna au fost prezente pe Platoul Făget din Mioveni, la Analogue Festival, iar miile de festivalieri prezenți s-au putut hidrata fără să mai fie nevoiți să cumpere apă la PET – implicit, fără să mai producă dezolantele cantități de deșeuri care apar inevitabil la astfel de evenimente publice.

Ne-a bucurat să dialogăm, la standul nostru , cu mulți iubitori de festivaluri de muzică plăcut surprinși de soluția de hidratare pusă la dispoziție, dar și cu români interesați de un viitor mai sustenabil, cu cât mai puțină risipă de plastic de unică folosință. Am explicat celor interesați beneficiile unor servicii de hidratare sustenabilă, convenabilă și sigură, așa cum sunt cele pe care le oferim cu ajutorul tehnologiei Sistemath.

Prezența unei tehnologii ca Sistemath la un eveniment public nu înseamnă că bei apă făcând mâinile căuș, desigur! La Analogue, am oferit la vânzare și sticle reutilizabile de tritan, care să fie reumplute de câte ori era nevoie – și la festival, și după.

Dacă printre cei care citesc aceste rânduri se află și organizatori de evenimente publice, avem un mesaj pentru aceștia: da, se poate să accesibilizați apa, da, se poate să organizați evenimente la finalul cărora să nu mai strângeți munți de PET-uri de apă. Haideți să stăm de vorbă! Cu Sistemath putem schimba paradigma poluării provocate de consumul de apă în public și putem fi parte a schimbării modului în care oamenii se obișnuiesc să bea apă în public.