3 retete de cafea rece potrivite pentru vara
3 retete de cafea rece potrivite pentru vara

3 retete de cafea rece potrivite pentru vara

3 rețete de cafea rece potrivite pentru vară

 

Oricât ai iubi cofeina, mirosul cafelei fierbinți din cană ori al boabelor proaspăt măcinate, tot simți că, atunci când temperaturile trec de 30 de grade, cafeaua fierbinte nu ma e tocmai prima alegere.

 

Soluția ar fi să treci la o cafea mult mai rece. Iar, dacă îți petreci timpul acasă ori pur și simplu vrei să eviți costurile de a cumpăra zilnic de la cafenea, sunt mai multe rețete prin care îți poți prepara simplu și ușor de acasă.

 

Dintre acestea, noi am ales 3 cafele care îți vor face pauzele de relaxare – și răcorirea - mai plăcute ca oricând.

 

1. Cafea Frappé

 

Poți să-ți prepari băutura care nu poate lipsi de la nicio terasă sau plajă pe timp de vară chiar în propria bucătărie. Vei avea nevoie de un blender, cafea espresso, lapte, niște zahăr și cuburi de gheață.

 

Începem cu espresso pe care, după preparare, îl lăsăm să se răcească. După ce ajunge la temperatura camerei, turnăm băutura espresso în blender împreună cu laptele, zahărul și gheața. Începem cu o viteză mică pentru a sparge cuburile de gheață, după care mărim viteza pentru a le amesteca mai bine.

 

Asta e tot. O poți servi acum într-un pahar și să te bucuri de ea!

 

2. Latte Vanilla cu gheață

 

Cu numai 3 ingrediente și doar câteva minute la dispoziție reușești să faci băutura asta dulce care poate ține loc și de desert.

 

Vom începe cu baza rețetei: cafeaua propriu-zisă. De preferat ar fi să folosești cafea la filtru pe care să o lași să se răcească la temperatura camerei după care să o lași în frigider peste noapte ori măcar câteva ore. Dacă nu ai cafea la filtru, atunci două doze de espresso sunt și ele la fel de bune.

 

Sfatul ar fi să faci cafeaua mai tare decât de obicei, altfel nu-i vei mai simți la fel de bine gustul dacă se va dilua în apă. Un truc interesant este să faci cuburile de gheață tot din cafea, în loc de apă, pentru a păstra intensitatea băuturii.

 

Și acum ajungem la partea rapidă și simplă - turnăm gheața în pahar. Într-un recipient separat, amestecăm cafeaua rece, laptele și două linguri de sirop de vanilie până ce devine omogenă. La final, turnăm băutura peste gheață, amestecăm din nou și ești cu un pas mai aproape de a deveni un barrista amator.

 

3. Ice Latte cu caramel

 

Dacă vrei ceva și mai dulce, atunci poate ai vrea să încerci niște cafea cu caramel. Rețeta e la fel de simplă și destul de asemănătoare.

 

Cafeaua, la filtru ori espresso, se prepară în același mod și se lasă la răcit. Cel puțin la temperatura camerei, dar dacă nu te grăbești e mult mai bine să o lași să se răcească în frigider. Dacă o pui încă fierbinte, gheața se va topi și nu va mai fi tocmai "Ice" Latte.

 

Urmează să punem gheața într-un pahar sau cană. Turnăm mai întâi siropul de caramel. Urmează să turnăm și cafeaua și în final laptele. Amestecăm cu o linguriță și am terminat.

 

 

În cazul tuturor celor de mai sus, poți înlocui la alegere laptele de origine animală cu lapte vegetal după preferință. Ori, dacă ai chef să experimentezi, poți face cuburi de gheață atât din cafea cât și din lapte vegetal, va da un gust și mai interesant!