CE FACE – ȘI CE NU – PURIFICATORUL DE APĂ LA FÂNTÂNA?
CE FACE – ȘI CE NU – PURIFICATORUL DE APĂ LA FÂNTÂNA?

CE FACE – ȘI CE NU – PURIFICATORUL DE APĂ LA FÂNTÂNA?

Nu puține sunt miturile și controversele legate de subiecte delicate din domeniul apei potabile. Prin acest articol încercăm să structurăm posibilitățile, dar și limitele purificatorului de apă La Fântâna.

 

În primul rând...

CE ESTE PURIFICATORUL DE APĂ LA FÂNTÂNA?

Ceea ce numim, generic, un „purificator” este, de fapt, un dispozitiv care înglobează mai multe filtre, capabile să elimine anumite tipuri de impurități care pot apărea în circulația apei în sistemele de distribuție a apei potabile, precum și clorul folosit pentru dezinfecția apei. În plus, la fel ca un water cooler, poate răci sau încălzi apa. Altfel spus, numele de „purificator” nu e 100% propriu pentru că nu face apă pură (nici nu am putea bea apă pură, aia se face doar în laborator), ci o curăță de diverși compuși sau particule mecanice, majoritatea invizibile cu ochiul liber. Este un sistem de filtrare a apei, nu de tratare a acesteia.

 

Așadar,

CE FACE PURIFICATORUL DE APĂ LA FÂNTÂNA?

 • Purificatorul elimină din apă rugina, argila, nisipul sau clorul
 • Purificatorul reduce considerabil fierul și manganul din apă, până la eliminare
 • Purificatorul îmbunătățește gustul și mirosul apei potabile prin eliminarea celor de mai sus prin sistemul de filtrare pe care îl utilizează
 • Tot prin această filtrare multiplă, purificatorul scade turbiditatea și conductivitatea apei la final prin eliminarea substanțelor și impurităților pe care aceste filtre le scot din apă.
 • Purificatorul poate livra apă răcită sau fierbinte – apă care, desigur, a trecut de filtrele aparatului.

 

Totuși,

CE NU FACE PURIFICATORUL DE APĂ LA FÂNTÂNA?

 • Purificatorul de apă nu modifică duritatea sau pH-ul apei.  Scăderea durității apei - dedurizarea - presupune tratarea acesteia, ori purificatoarele La Fântâna nu tratează apa
 • Purificatorul de apă La Fântâna nu conține echipamente prin care se obține apă alcalină prin creșterea pH-ului apei de intrare.
 • Purificatorul de apă nu elimină nitriții, nitrații sau amoniacul din apă.

 

 

CE E BINE DE ȘTIUT ÎNAINTE DE A CONTRACTA UN ABONAMENT LA PURIFICATOR:

 • Apa trebuie să fie deja potabilă înainte de a intra în purificator. Asigură-te de potabilitatea apei tale și abia apoi evaluează oportunitatea unui abonament la purificator. Noi deținem un laborator în care analizăm gratuit apa de la sursele celor care vor să ne devină clienți și, de asemenea, clienților care ne cer să facem acest lucru. În acest fel verificăm eficiența filtrării apei, iar clientul va ști oricând dorește ce bea.
 • Caracteristicile fizico-chimice ale apei care iese din purificator diferă la fiecare utilizator și sunt legate strict de compoziția fizico-chimică a apei care intră în purificator.
 • Igiena este sfântă. Toate condițiile de menținere și utilizare a purificatorului, asupra cărora vei fi informat când te abonezi, trebuie respectate. Orice abatere constituie un risc ce poate duce la alterarea calității apei furnizate de purificator.