Resurse și noutăți
Un viitor mai sigur înseamnă un prezent mai informat. Citește noutăți, opinii și informații utile din domeniile de interes pentru La Fântâna.
-
Apa este o resursă esențială pentru orice afacere care pune preț pe calitatea serviciilor și produselor oferite clienților, dar și pe eficiența proceselor și activității de zi cu zi. În plus, indiferent de domeniul de activitate, apa influențează experiența angajaților, satisfacția clienților și buna funcționare a proceselor zilnice.
În acest context, soluțiile de tratare a apei sunt o alegere strategică pentru o companie, iar alegerea corectă a sistemului de filtrare și tratare a apei potrivit înseamnă produse și servicii de calitate superioară, grijă continuă față de clienți, parteneri, colegi, dar și eficiență operațională și sustenabilitate pe termen lung.
Un exemplu, pe care îl vom prezenta pe larg în acest articol, este din Moara Domnească, o localitate situată lângă București, la o unitate de producție alimentară. După efectuarea analizelor detaliate de laborator, s-au identificat multiple probleme de calitate a apei, iar pentru soluționarea lor, La Fântâna a proiectat(...) -
Borșul de miel cu cartofi și leuștean este o ciorbă acrișoară și aromată, specifică primăverii. Are un gust specific ciorbelor tradiționale românești și este plin de prospețime, fiind recomandat pentru masa de Paști, dar și pentru oricare dintre momentele în care dorim să savurăm o astfel de delicatesă.
Înainte de a vă descrie modul de preparare, nu pot să omit importanța apei folosite, atunci când gătim și mai cu seamă când gătim o supă sau o ciorbă, în care apa este un ingredient principal. Deși apa de la rețeaua publică trece prin procese riguroase de tratare, ea poate conține încă impurități care îi afectează gustul și calitatea, iar ultimul lucru pe care mi-l doresc, alături de aromele primăvăratice ale borșului de miel cu cartofi și leuștean, este gustul de clor din apă.
Am ajuns să cred că nimeni nu-mi poate garanta că traseul de conducte prin care ajunge la mine apa de la rețea este intact, mai ales că filtrul de la bateria chiuvetei din bucătărie mi s-a colmatat de(...) -
În multe regiuni din România în care gospodăriile rezidențiale nu sunt conectate la rețele de apă potabilă centralizate, locuitorii se bazează pe surse alternative, precum forajele. Totuși, apa de foraj poate fi deseori contaminată cu substanțe nocive, fie din cauza factorilor naturali din sol, fie ca urmare a activităților umane. Acest lucru face necesară o intervenție tehnologică, de tratare a apei, pentru a o transforma într-o sursă sigură și de calitate pentru consumul zilnic.
Un exemplu, pe care îl vom prezenta pe larg în acest articol, este din Moara Vlăsiei, o localitate situată lângă București, unde sursa de apă provine dintr-un foraj de suprafață, de mică adâncime. După efectuarea unor analize detaliate de laborator, s-au identificat multiple probleme de calitate a apei, iar pentru soluționarea lor, La Fântâna a proiectat o stație de tratare a apei complet personalizată, care asigură o apă curată și sigură pentru consum.
Descoperă în continuare mai multe detalii despre(...) -
Trăim într-o lume în care plasticul este omniprezent. Îl găsim în ambalaje, haine, electrocasnice – și, mai recent, chiar și în apa pe care o bem. Microplasticele, particule microscopice rezultate din degradarea plasticului, au devenit o realitate tăcută, dar alarmantă, a vieții moderne. Ce înseamnă acest lucru pentru sănătatea noastră și de ce ar trebui să ne pese? Explicăm în rândurile următoare.
Ce sunt microplasticele și cum ajung în apa noastră?
Microplasticele sunt particule de plastic cu o dimensiune mai mică de 5 mm. Acestea provin din diverse surse, precum:
- Degradarea plasticului, adică fragmente rezultate din descompunerea ambalajelor, pungilor şi sticlelor;
- Uzura anvelopelor, care eliberează particule în atmosferă și în sursele de apă;
- Produse cosmetice și de îngrijire personală, precum exfoliantele(...)
-
Indiferent că o folosești pentru consum, gătit sau igienă, calitatea apei pe care o utilizezi zilnic influențează în mod direct sănătatea ta și pe a celor din jurul tău. Deși apa din rețeaua publică trece prin procese riguroase de tratare, ea poate conține încă impurități și contaminanți care îi afectează gustul și calitatea. Aici intervin soluțiile de filtrare. Citește mai departe și află ce este filtrul cu cărbune activ bloc, cum funcționează, dar și care sunt beneficiile acestuia.
-
Clorul este unul dintre cei mai importanți și frecvent utilizați agenți dezinfectanți în tratarea apei potabile, jucând un rol esențial în asigurarea sănătății publice și prevenirea bolilor infecțioase. De-a lungul decadelor, clorul a devenit o componentă fundamentală în procesele de tratare a apei, datorită eficienței sale în eliminarea microorganismelor patogene și a costurilor relativ scăzute.
În cele ce urmează, descoperă un scurt istoric al utilizării clorului ca dezinfectant, ce tipuri de clor sunt utilizate pentru tratarea apei, cât clor se pune în apa potabilă, dar și avantajele și dezavantajele utilizării clorului în apa potabilă. -
Duritatea apei poate avea o serie de efecte pe care ne propunem să le prezentăm chiar în acest articol. În cele ce urmează, vom explora împreună ce înseamnă apa dură, care sunt principalele sale cauze și efecte și, nu în ultimul rând, cum poate influența apa dură atât sănătatea organismului, cât și durata de viață a aparatelor electrocasnice.
-
Hidratarea adecvată este esențială pentru menținerea funcțiilor vitale ale organismului. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului, transportul nutrienților și eliminarea toxinelor. De asemenea, sprijină sănătatea articulațiilor și a pielii, îmbunătățind digestia și energia generală.
Consumul excesiv de apă poate duce la o condiție numită hiponatremie, în care nivelul de sodiu din sânge scade prea mult, afectând echilibrul electrolitic. Acest lucru poate cauza simptome precum greață, confuzie, convulsii și, în cazuri extreme, chiar comă sau deces. În continuare poți descoperi sfaturi practice pentru a evita intoxicația cu apă și a alege căi sigure pentru o hidratare echilibrată, potrivită nevoilor fiecărei persoane.
- Ce este intoxicația cu apă (hiperhidratare, hiponatremie)?
- (...)
-
Știm cu toții că un consum optim de apă pe zi ne ajută să ne menținem hidratați. Însă ce se întâmplă atunci când în apa pe care o bem adăugăm și suc de lămâie? Ce beneficii aduce acest lucru organismului?
Descoperă, în cele ce urmează, care dintre beneficiile apei cu lămâie sunt reale și ce poți face pentru a te bucura la maximum de ele.- 5 mituri populare despre beneficiile apei cu lămâie
- Care e adevărul: 3 beneficii reale ale apei cu lămâie
- Transformă beneficiile apei cu lămâie în realitate: recomandări de care să ții cont
5 mituri populare despre beneficiile apei cu lămâie
Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată că apa cu lămâie te ajută să slăbești sau că poate detoxifia organismul. Dar oare sunt aceste lucruri adevărate? Răspunsul specialiștilor este: nu. Descoperă, mai jos, care este, de fapt, adevărul din spatele(...)