Kafune - sau despre tandrete, exuberanta si exotism in cheie braziliana
Kafune - sau despre tandrete, exuberanta si exotism in cheie braziliana

Kafune - sau despre tandrete, exuberanta si exotism in cheie braziliana

Am lansat recent Kafune, o cafea cu-adevarat deosebita, excelenta prin raportul calitate-pret, disponibila pentru companii pe baza de abonament cu servicii complete incluse.

Dar nu despre asta vrem sa scriem aici, ci despre faptul ca aceasta cafea de selectie are o poveste in spate - iar povestea este, de fapt, conturata in numele ei.

Am gandit si am alcatuit acest blend cu dorinta de a surprinde asteptarile clientilor nostri cu un gust nou, care inspira culoare, verva, dorinta de viata. Le-am gasit pe toate in Brazilia, de aceea am cautat ca fiecare soi de cafea folosit in blend sa sublimeze si sa ”aduca” intr-o ceasca parti din universul cultural brazilian.

Pasiunea descatusata care da definitia iubirii in America de Sud; amestecul irezistibil de soare, plaja, senzualitate si calm care poate fi incercat pe plaja Copacabana; societatea eclectica - amestec de amar, culoare, brutalitate, lux si exuberanta pe care il descoperi de la un cartier la altul ratacind prin metropolele Braziliei; explozia de energie si ritm din timpul defilarii scolilor de samba la carnavalul din Rio.

Toate atributele de mai sus isi regasesc un echivalent in specificul soiurilor din blendul nostru de cafea.

Dominanta, totusi, este o cafea arabica braziliana care - daca am putea-o descrie printr-o asociere antropomorfa - ar arata cam asa:

img

Asa am ajuns la numele blendului de cafea.

„Cafuné” este un substantiv intraductibil din argoul portughezei braziliene care desemneaza trecerea delicata cu mana prin parul iubitului sau iubitei. In sens mai larg, ”cafuné” inseamna orice alint, dezmierdare – un gest tandru si bland dar care ascunde latent pasiuni furtunoase.

Tandretea si senzualitatea cu care este incarcata semnificatia lui ”cafuné” sunt coordonatele care definesc selectia de cafea Kafune: dezinvoltura, gust plenar, pofta de trait viata din plin, cu toate ale ei – ale vietii.