Ziua Mondială a Apei. O zi ca toate celelalte, o zi ca nicio alta

Ziua Mondială a Apei. O zi ca toate celelalte, o zi ca nicio alta

 

Pe 22 martie, în fiecare an, celebrăm Ziua Mondială a Apei.

Este o zi în care, mai mult decât în celelalte zile din an, conștientizăm importanța acestui element fără de care viața însăși nu ar fi posibilă.

O zi în care ne gândim că NASA și toți cercetătorii care scanează cerul în căutarea unor astre care ar putea găzdui viață se uită, în primul rând, dacă acolo există apă.

O zi în care ne amintim că mai puțin de 3% din apa de pe planeta noastră este dulce și potabilă, că desalinizarea apei din mări și oceane e încă un proces costisitor și accesibil doar câtorva țări.

O zi în care ar trebui să fim mai conștienți că deșeurile pe care le producem fac rău în egală măsură celor două elemente ce susțin viața – apa și aerul.

O zi în care ar trebui, noi, românii, să ne aducem aminte că avem privilegiul de a trăi într-o parte de lume în care apa nu este (încă) o problemă existențială, cum se întâmplă în California, Spania, Grecia sau în Africa de Sud.

O zi în care tot noi, românii, ar trebui să ne dăm seama că fiecare ambalaj pe care-l aruncăm aiurea, fiecare PET pe care-l cumpărăm de la magazine plin cu apă, bere, sucuri sau alte lichide și pe care nu-l trimitem la reciclat e o lovitură-n plus pe care o dăm propriei noastre sănătăți. Și că ar trebui să facem ceva pentru sănătatea noastră, a tuturor.

Ar trebui, de fapt, să ne gândim la toate acestea, fiecare dintre noi, în fiecare zi. Noi, La La Fântâna, asta încercăm în fiecare zi. Iar gânduri ca cele de mai sus – și multe altele, din aceeași sferă - ne motivează să muncim, în fiecare zi, ca să fim în continuare cei mai buni în ceea ce facem.