• Acasa>
  • Blog>
  • Cum si de ce refolosim bidoanele de apa La Fantana

Cum si de ce refolosim bidoanele de apa La Fantana

Cum si de ce refolosim bidoanele de apa La Fantana

Nu o data am fost intrebati ”cum sta treaba”, de fapt, cu bidoanele de apa La Fantana pe care le livram clientilor nostri cu abonamente la watercooler. ”Cum sta treaba” insumeaza, in esenta, curiozitati mai mult sau mai putin suspicioase legate de motivele pentru care bidoanele de apa La Fantana sunt refolosite si cum sunt ele pregatite pentru urmatorul client, daca tot nu sunt de unica folosinta.

Manifestam, in toate departamentele companiei, toleranta zero fata de orice rabat de la calitate si siguranta – credem, de asemenea, ca toti clientii nostri au dreptul sa fie informati cu privire la ce consuma, astfel incât sa aiba toata increderea in produsele La Fantana.

Iata, asadar, cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre bidoanele de apa si despre atentia pe care le-o acordam.

Din ce sunt facute:

Majoritatea ambalajelor de apa, suc sau bere pe care le cumparati de la magazin sunt fabricate din Polietilena – de unde si abrevierea PET. Acestea nu se pot refolosi, pentru ca spalarea presupune temperaturi de peste 60 grade Celsius, la care acestea s-ar deforma.

Bidoanele de apa La Fantana, pe de alta parte, sunt fabricate din Policarbonat (PC), plastic special pentru stocarea apei, rezistent termic si mai dur. Policarbonatul este singurul material plastic ce permite cicluri repetate de spalare - garantia producatorului este de 40 de cicluri de spalare dar, practic, bidoanele sunt scoase din circuit si date la reciclat mult mai devreme. Este important de retinut faptul ca bidoanele din policarbonat sunt destinate EXCLUSIV depozitarii apei si ca orice substanta (alcool, combustibili, ulei, etc.) altereaza iremediabil calitatea plasticului. 

 

Cu ce spalam bidoanele de policarbonat La Fantana

Procesul propriu-zis este unul dublu, spalare si dezinfectie. Bidoanele se spala intr-un proces automat in care se folosesc detergenti si  dezinfectanti profesionali, special destinati acestui tip de material. Substantele folosite nu altereaza compozitia chimica a policarbonatului si astfel bidoanele spalate pot fi reutilizate.

img

 

Cum spalam bidoanele?

Intreg procesul de spalare si dezinfectare este automatizat, dureaza circa cinci minute si se realizeaza intr-o incinta in care operatorul uman nu are acces.

 Inainte de a intra in aceasta incinta, toate bidoanele sunt mirosite si se verifica vizual. Astfel se elimina din procesul de spalare  bidoanele cu miros si cu aspect impropriu. In timpul spalarii si dezinfectiei se determina periodic concentratia si temperatura solutiei de spalare, precum si concentratia solutiei de dezinfectie. Dupa spalare si dezinfectie testam eficienta acestor etape. Practic, se iau aleatoriu bidoane goale,  exact inainte de a fi umplute si se supun testelor microbiologice de sanitatie iar in final, dupa umplere, in fiecare ora se fac teste microbiologice ale apei imbuteliate.

 Merita mentionat in context ca La Fantana este singura companie de profil din Romania care face aceste teste in laborator propriu.

img

Si asta nu e tot: pe langa controlul concentratiei si eficientei spalarii si clatirii bidoanelor, La Fantana face si controlul regulat al eficientei spalarii traseului tehnologic si al masinilor de imbuteliere.

Pe scurt, sunt nu mai putin de patru procese controlate tehnologic si chimic – spalare, clatire, dezinfectare, testarea traseelor tehnologice si a masinii de imbuteliere – in care verificam minutios ambalajele refolosibile in care livram apa La Fantana clientilor nostri.

img

Evocam la inceputul acestei postari ”toleranta zero” fata de compromisuri privind calitatea si siguranta. Inchidem articolul in aceeasi nota, pentru ca ceea ce recomanda cel mai bine produsele si serviciile La Fantana este calitatea lor, alaturi de relatia de incredere dintre  noi si clienti. Ne place sa credem ca explicatiile de mai sus puncteaza suplimentar la ambele aspecte – calitatea si increderea.

Share:

Lasa un comentariu: