Resurse și noutăți
Un viitor mai sigur înseamnă un prezent mai informat. Citește noutăți, opinii și informații utile din domeniile de interes pentru La Fântâna.
-
Piftia sau răciturile sunt un fel simplu de mâncare, tradițional, bogat în proteine, în special colagen. Practic este o supă concentrată, bine usturoiată, care se face din piese care conțin cartilaje, șoric, carne și oase. Răcitura se încheagă, la rece, datorită gelatinei naturale conținută de cele menționate anterior. Sunt multe rețete de piftie: de pasăre, de porc, de vită sau pește, cu sau fără legume etc. În cele ce urmează am să vă arăt cum se fac cocioane sau aituri în stil ardelenesc, după rețeta noastră de familie. Ies foarte gustoase, limpezi, usturoiate și bine închegate!
Pentru început, trebuie să menționez că secretul esențial pentru o piftie cu adevărat gustoasă și limpede este calitatea apei utilizate. Apa filtrată este alegerea ideală pentru gătit, inclusiv pentru prepararea acestei rețete tradiționale.
De ce să folosești apă filtrată pentru piftie(...)
-
Pentru că așa au impus piața, tradiția și satisfacția, oamenii care beau apă și din plăcere, nu doar de sete se împart în două mari categorii: fanii apei plate și iubitorii de apă cu bule.
În cazul apei carbogazoase, am remarcat că a crescut considerabil numărul de consumatori în ultimii ani. Deși apa carbogazoasă există de mai bine de două secole, creșterea recentă a popularității sale ridică întrebarea: de ce ne place atât de mult apa cu bule?Ce este apa carbogazoasă?
Apa carbogazoasă izvorăște natural cu dioxid de carbon – sau, cel mai des, apei i se poate adăuga dioxid de carbon ulterior extracției.
Apa poate fi natural carbogazoasă, când apa iese din izvor, la suprafață, cu dioxid de carbon, sau carbogazificată, atunci când dioxidul de carbon natural sau alimentar se adaugă în apă, într-o etapă tehnologică suplimentară(...) -
Apropierea Zilei Naționale, pe care o sărbătorim cu toții pe 1 decembrie, este de fiecare dată și un prilej de reflecție, deopotrivă personală și colectivă, legată de dragostea de țară, de recunoștință, de înțelegere, de reconciliere, de apropiere.
Și pentru noi - ca echipă, ca organizație, ca brand românesc – 1 decembrie e o ocazie bună să reflectăm asupra românității și a formelor în care a fi și a simți românește se reflectă în cine suntem și ceea ce facem.
Ne-am înființat în București acum, iată, 25 de ani. De atunci, am devenit jucători principali și chiar lideri de piață în domeniile în care activăm. De la un furnizor de servicii de apă în sistem watercooler pentru sedii de birouri am ajuns să putem trata ape contaminate și să redăm oamenilor apă bună, așa cum au nevoie și așa cum ar trebui să fie. Iar între început și momentul actual stau nenumărate energii, drame, succese, cariere, un volum gigant de muncă și enorm de mult talent care fac posibilă La Fântâna în prezent(...) -
Este complet normal să te simți însetat după ce ai mâncat alimente picante sau după un antrenament intens, în special în zilele călduroase. Totuși, dacă setea excesivă persistă și după ce bei suficientă apă, poate că este timpul să ajustezi obiceiurile tale de hidratare. Hai să descoperim când setea e obișnuită, când e momentul să ceri ajutorul unui medic și ce presupune o hidratare corectă!
- Când setea este normală
- Când setea excesivă (polidipsia) poate fi un semnal important
- Sfaturi pentru a gestiona senzația de sete excesivă
- Cum ne hidratăm corect
Când setea este normală
Este firesc să-ți fie sete din când în când. Este modul prin care organismul îți semnalizează că are nevoie de mai multe lichide. Iată care sunt principalele situații în care setea este normală.
(...)
-
Axel Johnson Inc. (AJI) anunță astăzi achiziția companiei La Fântâna S.R.L unul din principalii furnizori pe piața soluțiilor de apă din Europa Centrală și de Est, de la Oresa. Această achiziție se înscrie în strategia de creștere pe termen lung a AJI, extinde linia soluțiilor de tratare a apei din cadrul grupului și va crește expunerea la segmente de piață cu evoluție rapidă.
Concret, La Fântâna va face parte din Kinetico Inc., compania AJI specializată în soluții de apă, și va contribui la extinderea cu noi produse, servicii și acces la noi regiuni geografice.
Pentru detalii suplimentare, vă rog să consultați documentul (Comunicat de presă La Fântâna 1.11.2024) -
Apa este printre primele nevoi ale omului care au devenit accesibile grație unor servicii, publice sau private. În acest articol facem un scurt istoric al ideii de serviciu, ca evoluție a uzufructului față de posesiunea unui obiect de uz, precum și beneficiile specifice serviciilor de hidratare cu apă (Waas – Water as a Service).
Suntem în 2024 și, deja de ani buni, dacă vrei să (re)vezi filme sau să te pierzi în povești din seriale, nu mai cumperi DVD-uri sau casete video, ci te abonezi la servicii de streaming. La fel și cu muzica. Poți cumpăra un vinil sau un CD cu un album care-ți place – dar poți alege să nu o faci, pentru că ai acces la peste 100 de milioane de melodii, și la milioane de albume cu o aplicație și un abonament lunar, unde asculți același album.
Sună banal, dar nu e deloc așa. Exemplele de mai sus – și atâtea altele la fel – sunt exemple de servicii pe care le accesăm, mai degrabă decât să cumpărăm și să devenim posesorii unui obiect sau produs(...) -
Când vine vorba de obiceiuri alimentare, una dintre cele mai frecvente întrebări este: „E bine să bem apă în timpul mesei?” Părerile sunt împărțite, iar răspunsul depinde adesea de diverși factori, de la tipul de alimente consumate, la sănătatea digestivă a fiecărei persoane și cantitatea de apă băută. În acest articol, vom enumera atât avantajele, cât și potențialele dezavantaje ale consumului de apă în timpul mesei.
Beneficii:
-
Digestie mai ușoară
Apa joacă un rol esențial în digestie, ajutând la descompunerea alimentelor și la transportul acestora prin sistemul digestiv. Un pahar de apă băut în timpul mesei poate facilita acest proces, asigurând o hidratare adecvată și un tranzit intestinal mai ușor.
-
(...)
-
-
În discuțiile despre hidratare și sănătatea generală, auzim frecvent despre importanța consumului de apă. Dar ai auzit vreodată de „apa metabolică”? Aceasta este o formă mai puțin cunoscută de apă, însă esențială pentru funcționarea corectă a organismului. Te invităm să aflăm ce este apa metabolică, cum se formează în corp și de ce are un rol semnificativ pentru sănătate.
Ce este și cum se formează apa metabolică?
Apa metabolică este apa produsă în interiorul celulelor noastre în timpul proceselor metabolice. Aceasta nu provine din surse externe, ci este generată în corpul nostru atunci când celulele descompun nutrienți precum carbohidrați, proteine și grăsimi pentru a produce energie. Practic, apa metabolică este un produs secundar al metabolismului, iar organismul nostru o folosește pentru diverse funcții esențiale.
(...)
-
Din nou, alături de prietenii noștri de la Classics for Pleasure
Asociația Elite Art a organizat, în perioada 17- 21 iulie 2024, cea de-a XIV-a ediție a festivalului „Classics for Pleasure” sub tema „Unity in Harmony”. Într-o atmosferă încărcată de frumusețea și profunzimea muzicii clasice, evenimentul a reunit artiști de renume internațional dar și pasionați de muzică din întreaga țară.
Am continuat tradiția și, pentru al cincelea an consecutiv, am sprijinit festivalul Classics for Pleasure, exprimându-ne astfel angajamentul față de comunitatea sibiană, din care facem și noi parte, și cu care ne mândrim deopotrivă.
În fiecare zi a festivalului, muzica clasică a adus oamenii împreună, demonstrând forța purificatoare și unificatoare a artei. Ediția de anul acesta a celebrat unitatea prin diversitate muzicală și ne-a prezentat o temă cu care rezonăm nu doar prin prisma filozofiei care stă la baza activității noastre, ci și prin prisma portofoliului variat de servicii(...)