CONFORTABIL, CONVENABIL ȘI ECOLOGIC. REVOLUȚIONĂM FELUL ÎN CARE ROMÂNII POT BEA O APĂ BUNĂ PRIN NOUA STICLĂ DE 8 LITRI CU LIVRARE NAȚIONALĂ
CONFORTABIL, CONVENABIL ȘI ECOLOGIC. REVOLUȚIONĂM FELUL ÎN CARE ROMÂNII POT BEA O APĂ BUNĂ PRIN NOUA STICLĂ DE 8 LITRI CU LIVRARE NAȚIONALĂ

CONFORTABIL, CONVENABIL ȘI ECOLOGIC. REVOLUȚIONĂM FELUL ÎN CARE ROMÂNII POT BEA O APĂ BUNĂ PRIN NOUA STICLĂ DE 8 LITRI CU LIVRARE NAȚIONALĂ

Nu am reinventat roata, dar nouă, aici, ni se pare că e cel mai important lucru de la inventarea roții încoace. Am pus la punct un serviciu – noua sticlă reutilizabilă de 8 litri, cu livrare oriunde în România – care, sperăm noi, va avea un impact major asupra felului în care românii obișnuiesc să bea apă.

Ce-am făcut, de fapt?

Îmbuteliem apa noastră de izvor de la Tălmaciu (jud. Sibiu), o apă oligominerală, recomandată pentru hidratarea cotidiană – în sticle reutilizabile de policarbonat, de 8 litri, pe care le livrăm, pe baza comenzilor făcute în magazinul nostru online, oriunde în țară, cu propria flotă auto.

Poate vă veți întreba „Ei, și...? Și până acum îmbuteliați apa în ambalaje reutilizabile, și până acum livrați apa oriunde în țară. Ce-i așa revoluționar...?”. Nu e chiar așa.

Acest sistem vine cu câteva îmbunătățiri remarcabile față de ceea ce au făcut companiile care îmbuteliază apă din România (inclusiv noi) până acum.

Un prim avantaj ar fi confortul. Pentru multe gospodării din România, apa de băut este, de o manieră sau alta, o problemă.  Pe fondul lipsei de încredere în sistemul de distribuție locală a apei, a poluării locale sau regionale sau din alte motive ce țin de gust ori buget, nu puțini sunt românii care preferă să folosească apa curentă din gospodărie doar pentru menaj și să bea apă separat. Acestei categorii de oameni, serviciul nostru le aduce confort – pentru că îi scutește de căratul apei de băut de la magazin acasă.

Extensie a confortului, un al doilea avantaj important este convenabilitatea. Dincolo de faptul că nu-ți mai cari apă acasă, apa vine la tine la ușă la preț de magazin. Luat la „bani mărunți”, prețul unui litru de apă de izvor, ideală pentru consum zilnic, începe de la 1,16 lei (și variază în funcție de volumul de apă comandat). Ca să cumperi apă din supermarket printr-o aplicație plătești, pe litru de apă, cu siguranță mai mult. În plus, apa din magazin vine, în marea majoritate a cazurilor, ambalată în recipiente de unică folosință de tip PET. 

Iar asta ne aduce la cel mai mare avantaj al acestui serviciu, care ne privește pe noi toți – cel ecologic. Accesarea acestui serviciu prin care bei apă din sticle reutilizabile elimină, practic, achiziția de apă la PET din viața ta. De ce? Pentru că fiecare astfel de sticlă are un ciclu de viață de circa 50 de utilizări (spre deosebire de ambalajul  PET, de unică folosință). 50 de utilizări înseamnă 400 de litri de apă transportați, cu un singur ambalaj, care apoi ajunge la reciclare. Cu fiecare sticlă de 8 litri pe care o bei, 4 PET-uri de 2 litri sau 16 de 0,5 litri NU mai sunt cumpărate și apoi, aruncate, de multe ori nu printr-un circuit de reciclare – PET-uri care ajung în solul, în râurile la marginea comunităților noastre. Orice român cu o minimă conștiință civică și ecologică înțelege cât e de important ca aceste PET-uri, care se dezintegrează natural în aproape 700 de ani și care ucid plante și animale acolo unde se opresc să nu ajungă în natură.

În afara principiului de funcționare – practic, reinventăm meșteșugul străvechi al sacagiilor și-l adaptăm pentru mileniul III – ne mândrim să fim o companie cu puterea de producție, logistică și operațională care poate aduce apă de băut oricui, oricând, oricât, oriunde în România.

Cum funcționează, de fapt, acest serviciu?

Veți găsi o descriere detaliată și o prezentare a tuturor informațiilor la întrebările și răspunsurile frecvente din magazinul nostru online.

Pe scurt, însă – faci o comandă în magazin (vei găsi mai multe pachete, de la 2 sticle de apă, adică 16 litri, combinate cu cafea la pachete de 80 de litri, respectiv 10 sticle de apă). Acestea sunt pachetele START, al căror preț include și ambalajele (o astfel de sticlă de policarbonat costă 17,5 lei). Noi îți aducem comanda acasă în 24-72 de ore (depinde de adresa de livrare) și, după ce consumi apa din sticle, comanzi pachete REFILL, unde nu mai plătești ambalajele. Aici poți oricând să comanzi mai multe sau mai puține sticle, în anumite limite, în funcție de câtă apă se bea în gospodăria ta. Iar la final – dacă tu decizi vreodată că nu mai vrei apă prin acest sistem – aduci sticlele reutilizabile la orice centru La Fântâna și primești banii înapoi pe ele.

Sperăm ca acest serviciu să te convingă – noi credem cu putere în plusvaloarea pe care o aduce, la orice nivel – și să-l folosești.