Mobilitatea verde-albastră - La Fântâna împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești
Mobilitatea verde-albastră - La Fântâna împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești

Mobilitatea verde-albastră - La Fântâna împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești

Împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești lansăm campania #mobilitatepentrutoți. Aceasta este o continuare a campaniei „Apa vie a orașului” din 2018 și are scopul de a-i ajuta pe bucureșteni să înțeleagă mai bine importanța punților de comunicare pentru animale între zonele umede.

Nevoia acestei campanii vine din faptul că ecosistemul din Parcul Natural Văcărești este izolat de celelalte zone verzi-albastre ale Capitalei și reprezintă, practic, o „cușcă” pentru viețuitoarele de acolo. Pentru a putea menține sănătatea zonelor umede și, implicit, a orașului, aceste animale au nevoie de punți de comunicare între zonele umede din Capitală, punți pe care să le poată traversa în căutare de hrană, de adăpost sau de parteneri.

Îndemnăm bucureștenii, prin campania #mobilitatepentrutoți, să nu facă rău animalelor sălbatice din oraș care le ies în cale – ci, dimpotrivă, să le ușureze circulația. Păsări și mamifere mici, vulpi, vidre și arici, șerpi și reptile mici – toate au nevoie să poată migra între ochiurile de apă și vegetație – este și spre binele nostru, pentru că menținerea ecosistemelor urbane sunt vitale pentru calitatea aerului și, implicit, a vieții din oraș.

La Fântâna este o companie „născută și crescută” în București și are o relație indisolubilă cu orașul, așa cum are și cu apa. Aceste relații ne fac să înțelegem profund rolul și importanța zonelor verzi-albastre (ochiurile de apă, naturale sau create de om, în jurul cărora s-au dezvoltat ecosisteme) în viața Capitalei și ne dorim să sprijinim eforturile de conștientizare, gestionare și dezvoltare a problematicilor comunitare legate de apă.

Ne-am unit forțele cu Asociația Parcul Național Văcărești pentru că a demonstrat în timp aceeași înțelegere profundă a problematicii și pentru că avem un istoric de colaborare fructuos alături de membrii acesteia.